There was an error in this gadget

Tuesday, May 22, 2012

UPDATE =)

Assalamualaikum.. kalau tak jawap dosa,kalau jawap sayang.. #ye,bajet MariaElena.. so?! i admire dia ok =3

whooaaa.. agak berkurun jugak tak update,tak buka,tak ape2 lagi la berkait ngan blog ni..huhuhu.. asyik dok pikir nak update ape ek.. last2 i tak update ape2 pun.. =|

first reason i nak ade blog konon2 nak story how awesome my life is.. #walaupun tak berape nak awesome sangat T^T

tapi bile pikir2 balik.. why don't i jadi kan my blog ni as my diary.. beside i memang suke tulis diary tapi lame da tak tulis diary sebab dorang suke curi my diary.. #dorang tu also known as mama,adik2 dan kawan2 -_-"

so..alang2 da dorang suke nak bace my diary.. why don't i taip je terus kat blog..then dorang bole bace ramai2 sambil makan kuaci..hahaha.. suke??

kalau dulu kan bile da tulis panjang2 kat diary tu,starting tu tulisan kemain lawa lagi.. bile da ujung2 tu,da penat kan..tulisan da bertukar..sendiri nak bace pun tak paham..huhuhu.. tapi sekarang tidak lagi.. zaman da canggih kan..sume di hujung jari..taip la kau sampai lebam..ngee

ehem ehem.. ni kire azam baru la kan.. so, i da decide to make this blog as my diary.. this is the place i share my life story,my feeling,my opinion and all about me.. suke bace,tak suke ignore je.. takde unsur paksaan + ade saye kisah.. hahaha,peace

till then..wassalam.. MariaElena kate banyak2 minum air suam..hehehe



Friday, November 18, 2011

Renungan bersama.

assalamualaikum..

tanak tulis banyak-banyak..nanti korang bace pun menyampah.. #macam la ade orang nak bace,hehe

sekadar renungan.. dakwah itu tuntutan,selagi kite orang islam dakwah itu wajib..


semoga menjadi panduan kite semua.. sekian,wassalam..

Tuesday, November 15, 2011

NAK JADI MACAM MEREKA.


assalamualaikum.. kalau tak jawap dosa,kalau jawap sayang #bajet maria elena lagi,kehkehkeh

tertanya-tanya kan siapa gerangan sweet couple ni.. dengan ini saya memperkenalkan David&Hilary.

macam mane saya bole jumpe mereka??? sebenarnya saya attend satu wedding yang giler grand berlangsung di danga bay,semoga mereka kekal bahagia hingga akhir hayat hendaknya..
sedang asyik tengok akad nikah tu,saya dan bff sekalian ditegur mesra sweet couple ni..
macam-macam dorang tanya pasal adat-adat nikah melayu,islam ni..
sambil tanya-tanya tu dorang bercerita jugak la pasal dorang..
actually dorang ni berasal dari australia dan dorang datang ke malaysia menaiki boat!
terperanjat tak?kan..dengan kudrat dorang yang da macam atuk&nenek kita,sape sangka dorang bole sampai ke malaysia..dan lebih terperanjat lagi,dorang da tak balik australia sejak jun'2010..

seronok kan?.. sejauh ni dorang takde masalah pun kat laut,lanun mahupun manusia sekalian..
dorang percaya kalau kita baik dengan orang,orang pun akan baik dengan kita..what you give,you get back..wawawee

ada lagi yang best tentang dorang ni,dorang tak pernah risau pasal duit pun,tak perlu hidup mewah,duit untuk makan je..duit bukan segalanya,duit mungkin boleh beli segalanya tapi bukan kebahagiaan..

tengok dorang rase tak sabar nak tua,nak pegi haji,holiday,keliling dunia..dengan suami..whooaa :p

till then,work hard and be nice,smile peeps.. ;)
berikut adalah gambar-gambar yang sempat saya capture dengan bff..enjoy :)

ehem,ehem..ade macam anak beranak tak?takde..memangla takde..kahkahkah :p

Wednesday, October 26, 2011

hari rabu ialah hari kurang kate-kate.

assalamualaikum..kalau tak jawap dosa,kalau jawap sayang 
#bajet Maria Elena 

p/s i secret admire beliau,sila jangan bagitau beliau,its a secret ;)

mari tengok youtube 



sekian.wassalam ;)

Sunday, October 16, 2011

Betapa Berharganya Seorang Wanita

Ketika Tuhan menciptakan wanita, malaikat datang dan bertanya,"Mengapa begitu lama engkau menciptakan wanita, Tuhan???"

Tuhan menjawab,"Sudahkah engkau melihat setiap detail yang telah aku ciptakan untuk wanita?" Lihatlah dua tangannya mampu menjaga banyak anak pada saat bersamaan, punya pelukan yang dapat menyembuhkan sakit hati dan kerisauan, dan semua itu hanya dengan dua tangan".

Malaikat menjawab dan takjub,"Hanya dengan dua tangan? tidak mungkin!

Tuhan menjawab,"Tidakkah kau tahu, dia juga mampu menyembuhkan dirinya sendiri dan boleh bekerja 18 jam sehari".

Malaikat mendekati dan mengamati wanita tersebut dan bertanya,"Tuhan, kenapa wanita terlihat begitu lelah dan rapuh seolah-olah terlalu banyak beban baginya?"

Tuhan menjawab,"Itu tidak seperti apa yang kau bayangkan, itu adalah air mata."

"Untuk apa???", tanya malaikat.

Tuhan melanjutkan,"Air mata adalah salah satu cara dia menunjukkan kegembiraan,kerisauan,cinta,kesepian, penderitaan,dan kebanggaan,serta wanita ini mempunyai kekuatan mempesona lelaki,ini hanya beberapa kemampuan yang dimiliki oleh wanita.

Dia dapat mengatasi beban lebih baik dari lelaki,dia mampu menyimpan kebahagiaan dan pendapatnya sendiri,dia mampu tersenyum ketika hatinya menjerit kesedihan,mampu menyanyi ketika menangis, menangis saat terharu,bahkan tertawa ketika ketakutan.

Dia berkorban demi orang yang dicintainya,dia mampu berdiri melawan ketidakadilan,dia menangis saat melihat anaknya adalah pemenang,dia gembira dan bersorak saat kawannya tertawa bahagia,dia begitu bahagia mendengar suara kelahiran.

Dia begitu bersedih mendengar berita kesakitan dan kematian,tapi dia mampu mengatasinya.Dia tahu bahwa sebuah ciuman dan pelukan dapat menyembuhkan luka.

Allah S.W.T berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia, namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya. "

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk menyokong suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya,sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

"CINTANYA TANPA SYARAT. HANYA ADA SATU YANG KURANG DARI WANITA,DIA SELALU LUPA BETAPA BERHARGANYA DIA..."

Wallahu'alam.............. 





hasil copypaste atas dasar sharing is caring #wink wink ;)




truly me,aina.

Wednesday, September 28, 2011

owhh..hari rabu rupanya hari tanpa kata-kata..

assalamualaikum...

setelah men ' stalker ' blog orang,baru saya tahu rupanya hari rabu ialah hari tanpa kata-kata..


hasil curi dari album gambar kawan-kawan di facebook # peace no war ;D

sekian,wassalam..

Tuesday, September 27, 2011

it's my birthday !!! # part 2

ok.. ini pula kejutan kedua..
dari cik wawa # blood,kakton,manjer,em # i call them sister :)


camera henpon tak best,tapi tak penting pun.. yang penting moment tu.. ;)


 mastermind nye # kakton :)


konco2 nye # manjer,wawa & efa :)


 baby amani,actually mummy nye pun ade..oleh kerana gambo nye tak clear,tak dapat upload :(


blood,sister,baby,bff.. very2 thank you,tensalot,lots of thank..thank you so much.. Lots Of Love from trully me.. :)

sekian.